Martfű

2021.10.21. 17:13

Miniszteri oklevéllel ismerték el hősies cselekedetéért a tornatanárt

A Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium tanára hősiesen küzdött az óráján összeeső diákja életéért.

Szoljon.hu

Forrás: Kásler Miklós Facebook oldala

Október elején számoltunk be hírportálunkon arról, hogy a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium egyik 17 éves diákja tornaórán összeesett.

A gyermek segítségére tanára sietett, aki rögtön megvizsgálta a tanulót, ekkor derült ki, hogy a fiú már nem lélegzik. A mentésirányító folyamatosan instruálta a pedagógust az újraélesztés során, eközben pedig a diákok az iskola nyilvános defibrillátorát is odavitték a beteghez és több sokkot is leadtak.

A perceken belül kiérkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták tovább az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A mentők stabil állapotban, légi úton szállították kórházba a fiút.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere október 21-én csütörtökön arról " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tájékoztatott közösségi oldalán, hogy Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette a diákja életéért hősiesen küzdő Trencsényi Tamást. A miniszter ezen kívül háláját és elismerését fejezte ki az újraélesztésben közreműködő iskola gondnokának és az életmentésben részt vevő háziorvosnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában