súlyos testi sértés

2021.10.22. 10:11

Részegen betörte saját fia orrát egy férfi Szolnokon, elzárásra ítélték

A fiúnak az volt a „bűne”, hogy nem tudta felsegíteni részeg apját a konyhapadlóról.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki még 2020. május 10-én hajnalban

ököllel orron ütötte tizenöt éves fiát, akinek az ütéstől eltört az orrcsontja

- tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék.

A férfi a történteket megelőzően részegen tért haza otthonába. Annyira ittas volt, hogy lefeküdt a konyhakőre. Megpróbált felkelni, de nem tudott, ezért a fiát hívta segítségül, de neki sem sikerült talpra állítani, ezért emelt kezet a gyermekre.

Az ügyben 2021. február 11-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott az ügyben, utóbbin, 2021. június 4-én ítéletet hozott. Ebben súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, amiért

nyolcvan nap elzárásra ítélte és bántalmazott fia vonatkozásában megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

A vádlott tudomásul vette az ítéletet. Az ügyészség azonban kevesellte a büntetést és a vádlott terhére súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezés nem vezetett eredményre, a Szolnoki Törvényszék 2021. október 7-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Borítóképünk csak illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában