Galériával

2021.10.29. 13:58

Szabadtéri kondiparkot avattak Tiszatenyőn

A szabadtéri kondiparkra még az adósságrendezési eljárás megindítása előtt nyert nyolc és félmillió forintot a település, a Magyar Falu Programon.

Molnár-Révész Erika

Kondiparkot adtak át Tiszatenyőn.

Fotó: Nagy Balazs

Bár a hivatalos átadó péntek délelőtt volt, többen már korábban birtokba vették a játszótér mellett álló szabadtéri kondiparkot Tiszatenyőn.

– Nagyon örülök neki, hiszen szinte minden nap mozgok legalább két órát, így ez nekem most egy nagyon jó lehetőség – mondta a helyszínen a fiatal Szujó Bence.

Purgel Adrienn nem csak magát edzi majd az új kültéri gépeken, hiszen mint mondta, a munkájában is hasznát tudja venni.

– Nem messze van egy kis edzőtermem, így jó időben mindenképpen kijövünk majd a vendégekkel ide is, hiszen súlyzókkal és azok nélkül is tudjuk majd ezeket az eszközöket használni – osztotta meg terveit.

A szabadtéri kondiparkra még az adósságrendezési eljárás megindítása előtt nyert nyolc és félmillió forintot a település, a Magyar Falu Programon.

– Úgy gondolom hogy az ötezer fő alatti települések számára kiemelten fontos a Magyar Falu Program mind a kultúra, a sport és az infrastruktúra fejlesztés területén is, hogy megtarthassák népességüket, illetve növeljék azt – mondta az ünnepélyes átadón Mező József, Tiszatenyő polgármestere.

A település vezetője elmondta, a 2019 októberében újonnan felállt képviselőtestület félbemaradt, valamint el sem kezdett pályázatokkal szembesült. Azóta ezek a fejlesztések vagy megvalósultak, vagy folyamatban vannak. Ilyen a Törökszentmiklósig tartó kerékpárút, a közkonyha felújítása melyeket befejeztek, és épül a mini bölcsőde is a településen.

Mező József ismertette, a végéhez közeledik az adósságrendezési eljárás a településen, minden adott ahhoz, hogy még az idén lezáruljon.

Így Tiszatenyő jövőre ismét pályázhat, egyelőre az önerőt nem igénylő támogatásokra.

Az átadón Boldog István a térség országgyűlési képviselője elmondta, a magyar vidék több mint kétezer, ötezer fő alatti kistelepülése jut célzott támogatáshoz a Magyar Falu Program pályázatainak segítségével.

– Bár Tiszatenyő sok-sok nehézséggel küzdött az elmúlt időszakban, mégis vannak olyan pályázatai amelyek sikeresek lettek. Ilyen ez a sportpark is, valamint két tiszatenyői civil szervezet nyertes pályázata, melyek szintén a Magyar Falu Programon belül valósultak meg. Bízom benne hogy jövőre Tiszatenyő nem csak a Magyar Falu Programon, hanem a hamarosan megjelenő TOP Plusz pályázatain is sikeresen szerepel majd, melyek szintén száz százalékos finanszírozásúak – hangsúlyozta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában