Galériával

2021.11.26. 15:00

110 évet ölel fel a szolnoki repülőmúzeum legújabb tárlata

110 éves a motoros repülés Szolnokon címmel időszaki kiállítás nyílt a Reptárban.

Szoljon.hu

20211126 Szolnok 1911. november 26-án teljesült Szolnok városának régi vágya: repülőgép bemutatót tartottak a város határában. Egy olyan specifikus ideiglenes kiállítással várja az érdeklődőket a repülőmúzeum, ahol az elmúlt 110 év időszakait a legfontosabb információkat tartalmazó ismertető táblákkal és a korszakra jellemző eredeti relikviával mutatja be. Képünkön Magó Károly zászlós rendezi a tárlatot.fotó Mészáros János Új Néplap

1911. november 26-án teljesült Szolnok városának régi vágya: repülőgép bemutatót tartottak a város melletti Szandai réten. 2021. november 26. egy olyan merész vállalkozás évfordulója, mely elindította azt a folyamatot, melynek köszönhetően polgári és katonai repülőtér létesült Szolnokon, sőt ma már mindennapos, hogy a város felett repülőgépek és helikopterek repülnek.

Ezen évforduló alkalmából egy olyan specifikus ideiglenes kiállítással várja az érdeklődőket a szolnoki repülőmúzeum, ahol az elmúlt 110 év időszakait a legfontosabb információkat tartalmazó ismertető táblákkal és a korszakra jellemző eredeti relikviával mutatja be. Az időszaki kiállítás november 26. 9 órától tekinthető meg a Hangár Galériáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában