múzeum

2021.11.24. 16:38

A kunszenti látogatóközpont műszaki átadására készülnek

A napokban végezték az utolsó simításokat az újonnan épülő múzeum épületén. A takarítás után megkezdődik a műszaki átadás.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, pályázati forrásból fejlesztheti Kunszentmárton a turizmust. Az összegből a Körös partján szabadstrandot alakítottak ki játszótérrel, a Látványtár épülete mellé pedig új kiállítótér készülhetett.

– A homokkő kapu régen is megvolt, a korabeli fotókon látszik a boltív, így a most készülő épület visszautal a régmúltra, illetve arra az időre, amikor még a Kerületi ház működött a városban – fogalmazott Hegedűs Krisztián, a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

A kávézó a földszinten, a kiállítótér a pincében kap helyet.

– Hosszú procedúra vezetett a kiállítás berendezésének megkezdéséhez. Egyelőre üres terek vannak, a tablók és egyéb technikai eszközök hamarosan érkeznek – mondta.

A kertet is átalakították, a játszótéri elemek mellett padokat és asztalokat is beszereztek. Az interaktív múzeumi látogatóközpont jövő őszre készülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában