lakhatatlanná vált a ház

2021.11.25. 06:58

Egy élet munkája veszett oda a pusztító túrkevei háztűzben

Két tűzeset volt az elmúlt vasárnap Túrkevén. Az egyik ingatlan teljesen lakhatatlanná vált, az ott élő nyugdíjas férfinak szinte mindene megsemmisült a tűzben. Megsegítésére adománygyűjtés kezdődött a városban.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A sajnálatos eset vasárnap történt, s már a hét elején megjelent az adakozási felhívás a károsult megsegítésére.

– A legtöbben már biztosan értesültek róla, hogy a hétvégén két jelentősebb tűzeset is volt városunkban. Ezzel kapcsolatban először is köszönetet mondanék a Túrkevei Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, akik kemény munkával ismét helytálltak és újfent bizonyították lelkiismeretes hozzáállásukat. Másodsorban azonban segítséget szeretnék kérni Túrkeve lakosságától – emelte ki felhívásában Sallai Róbert Benedek polgármester.

– A Liget úti zugban történt tűzeset nehéz helyzetbe hozott és ellehetetlenített egy városlakót. Egyedülálló, nyugdíjas emberről van szó, akinek minden készpénze elégett a házban, minden más értékével együtt – számolt be az esetről a városvezető.

A férfi még aznap testvéréhez költözött, aki ideiglenesen tudta befogadni. A városvezetés önkormányzati szükséglakást rendelt ki számára, mindaddig, amíg a kárt el nem szenvedő alsó épületben lakhatási körülményt tud kialakítani. Mindehhez persze pénzre lesz szüksége, ráadásul minden ruhája elégett, ágyneműi, bútorai a tűz martalékává lettek.

– Szeretném kérni, hogy aki tud, segítsen. Az önkormányzat segített egy azonnali adománnyal, de további pénzre lesz szükség az alsó épület kialakításához, de természetbeni adományt is hálával fogad a nehéz helyzetben az érintett.

Akinek van felesleges ágyneműje, átlagos férfi testalkatra ruházata, felesleges bútora, háztartási eszköze, ezek közül bármit szívesen fogad – fogalmazta meg felhívásában a városvezető.

A segítségnyújtást, az adományok fogadását dr. Herczegh Adél szervezi és koordinálja a polgármesteri hivatalnál. Ahogy a kabinetvezető beszámolt, máris sok segítő szándékú túrkevei jelentkezett.

– Természetesen személyesen is megkereshetik a károsultat, illetve a testvérén keresztül is lehet segíteni, mi a kapcsolatfelvételben is segítünk. Az adományokat átvesszük a karácsonyi falu keretein belül is, az úgynevezett „angyalsátorban” – mondta el a részleteket dr. Herczegh Adél.

Két helyen csaptak fel a lángok

– Vasárnap délelőtt a Liget utcából jött riasztás, egy ötven négyzetméteres ház égett. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be. A tűzben két gázpalack felrobbant, ezek maradványait az egységek vitték ki, a lánglovagok a tetőt és a födémszerkezetet is megbontották. A ház lakhatatlanná vált, lakója rokonoknál helyezkedett el. A késő délutáni órákban az előző káresettől kevesebb mint ötszáz méterre gyulladt ki egy ház. A Dió utcában egy alig húsz négyzetméter alapterületű hétvégi ház felső szintje és tetőszerkezete égett. A mezőtúri és a túrkevei tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet, megbontották a tetőszerkezetet. A házat senki sem lakta életvitelszerűen – tájékoztatta hírportálunkat az esetekről Németh Ádám főtörzsőrmester, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában