Elismerés

2021.11.13. 10:17

Látópont címet kapott a fegyverneki művelődési ház

Az elismerést összesen negyvenöt intézmény illetve település nyerte el.

Molnár-Révész Erika

Molnár Barna igazgató az elismerő címmel, amit Noszvajon vett át

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Márkus Attila M-A

A Fegyverneki Művelődési Központ és Könyvtár is megkapta a napokban a Látópont címet, melyet a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület pályázatán nyert el az intézmény.

Molnár Barna igazgató az elismerő címmel, amit Noszvajon vett át
Fotó: Beküldött fotó

– A lényege, hogy a helyi értékeinket különleges, egyedi módon ismertessük meg a közösséggel. A mi esetünkben ilyen például Galántai Lelovich György híres solymászmester emlékének ápolása, vagyis a tiszteletére minden évben megrendezett solymászmise a helyi katolikus templomban, illetve a használati tárgyaiból nyílt helytörténeti kiállítás a könyvtárban. Ezen kívül a Kálvária dombhoz kapcsolódó rendezvényeink is meghatározóak, ilyen a nyári és a téli napfordulón megrendezett kerecseny-ünnep, a tavaszi dombébresztő vagy a hagyományos tűzönjárás. Emellett a monda életben tartása, mely szerint ezen a dombon akasztották fel a hírhedt betyárt, Zöld Marcit, így 2016-ban táblát avattunk ennek emlékére. A Holt-Tiszánk és a domb szépsége és története ráadásul egykor élt költőket, például Petőfi Sándort és ma alkotó írókat is megihlet, versek, könyvek születnek belőle, például Mészáros Ildikó helyi költőtől is, a Holt-Tisza varázsa címmel – ismertette a benyújtott pályázat anyagát Molnár Barna, a Fegyverneki Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

Hozzátette, a Látópont cím mintegy útmutatást jelent más intézmények számára, hogyan ismertessék meg a közönséggel hatásosan, érdekesen a település és a környezetük helyi értékeit, történetét.

A Látópont címet összesen negyvenöt intézmény illetve település nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában