Karácsonyi adományozás

2021.12.14. 07:00

Ajándékkal kedveskedtek a rászorulóknak Tiszavárkonyban

A Tiszavárkonyért Kulturális Egyesület (TIKE) ebben az évben is megtartotta karácsonyi adományozását. A napokban ünnepi műsorral színesítve adták át a támogatottaknak a tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagokat.

Kovács Berta

Idén a szabadban tartották meg az ünnepi műsort Forrás: Beküldött fotó

Az eseményt a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának keretében a közösségi tevékenységek és feltételei támogatására kiírt pályázaton elnyert forrásból valósították meg.

– Célunk elősegíteni, hogy minél aktívabb közösségi élet legyen Tiszavárkonyban – hangsúlyozta Mészáros Ágota, az egyesület elnökhelyettese. 

– Minden évben szervezünk adományozást az adventi időszakban, emellett idén három jelentős rendezvényt is sikerült lebonyolítani. Karácsonyi programunk azonban kisebb létszám mellett zajlott. A koronavírus-járvány miatt nem a közösségi színtérben, hanem a szabadban tartottuk meg a rendezvényt, a katolikus egyházat is bevonva. Az egyesületi ünnepségen helyiek is részt vettek. Mészáros Ágota köszöntőjét követően Ratnik Ferenc atya mondott beszédet, majd egy rövidebb adventi-karácsonyi műsort követően átvehették a rászorulók csomagjaikat. Tíz családot tudtak idén támogatni.

Idén a szabadban tartották meg az ünnepi műsort Forrás: Beküldött fotó

– Szeretnénk az elkövetkezendő időszakban a várkonyi közösséget tovább erősíteni. Ennek érdekében jövőre – amennyiben a járványhelyzet

lehetővé teszi – nagyobb volumenű programok megvalósítását tervezzük a faluban, a helybéliek aktív közreműködésével – vetítette előre elképzeléseiket az egyesület elnökhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában