A buszon szemelte ki

2021.12.29. 15:00

Fenyegetéssel csalt ki pénzt egy kiskorútól egy fiatal szolnoki lány, vádat emeltek ellene

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú, szolnoki nő ellen.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

A vádirat szerint a 16 éves nő május 21-én reggel, busszal utazott Tiszasülyről Szolnokra. Eközben felkelt az ülőhelyéről, odament egy néhány székkel arrébb ülő, iskolába igyekvő lányhoz, és ok nélkül, ököllel vállon csapta, majd rámordult: „Mit lesel, kiütöm a szemedet és a fogadat!”. Majd szó nélkül visszaült a helyére - számolt be a részletekről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Miután a járat beért Szolnokra, a kiskorú sértettet követve, a fiatalkorú vádlott is leszállt a buszról, és néhány lépés után megszólította a kiszemelt iskoláslányt: „Állj meg! Adjál pénzt!”. 

A kiskorú sértett megállt ugyan, de pénzt nem adott. Erre az elkövető közölte vele, hallja, hogy csörög a zsebében a pénz, s ha nem adja oda, kiveri a szemét, a fogait. Az iskoláslány a fenyegetés hatására kivett a zsebéből 2.300 forintnyi aprópénzt, és átadta azt a fiatalkorú vádlottnak, majd beérve az iskolába, a pedagógusoktól kért segítséget -  

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetését szabja ki a fiatalkorú vádlottal szemben, továbbá helyezze őt pártfogó felügyelet alá és kötelezze arra, hogy a bűncselekménnyel szerzett pénz fizesse vissza a sértettnek.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában