Jászkunság / galériával

2021.12.06. 07:00

Megyeszerte Mikulás-napi programokkal várták a családokat

Megyeszerte Mikulás-váró rendezvényeket szerveztek a hétvégén. Szombaton a hagyományokhoz híven a kengyeli Télapók szánnal járták be a falut, vasárnap pedig a szolnoki Ormos Imre parkban rendeztek különleges programot.

Munkatársainktól

A hagyományokhoz híven a kengyeli Mikulások lovas szánokra pattantak, úgy vonultak végig a településen. A csomagokat a vírushelyzet miatt nem személyesen adták át, hanem a kapukra akasztották szombat délután.

A tavalyi év sikerére alapozva a szolnoki Pletykafaluban egy autómentőt díszítettek fel, mellyel végigjárták az utcákat. A szülők előzetesen jelezhették igényüket, ha szerették volna, hogy gyermeküket is meglepje a Télapó. Végül több mint százan éltek a lehetőséggel. A városrész közösségi oldalán arról írtak, hogy lelkes önkéntesek készítették, festették, majd díszítették a „szánt”.

A Tiszaföldvári Vállalkozók Egyesülete majd ezerháromszáz gyermeket lepett meg a napokban. A szervezet különféle programokra több mint hétmillió forint pályázati forrást nyert, ám a járványhelyzet felülírta az eredeti terveket.

A homoki óvodások is ajándékot kaptak

Forrás: P. Pusztai Nóra

Cseuz Zsolt elnök elmondta: az eredetileg színes műsorokkal teletűzdelt nap helyett Mikulás alkalmából járták körbe a tiszaföldvári, valamint homoki általános iskolákat és óvodákat, ahol a legkisebbek verssel, énekkel kedveskedtek a nagyszakállúnak. Korcsoportok szerint minden kisgyermek édességekből, friss gyümölcsből, valamint apró játékokból álló csomagot kapott.

Szombaton délelőtt színházi előadás, délután mézeskalácssütés és kézműveskedés várta a családokat a karcagi Déryné Kulturális Központban. A városba végül hintón érkezett meg a Mikulás aznap este.

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a vasárnap késő délutáni programot, végül szép számmal gyűltek össze a szolnokiak az Ormos Imre parkban. A területet a karácsony csodája lengte be vasárnap este. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a lakossági kezdeményezés mellé állt, hogy meglepjék a szolnoki gyerekeket. Fél ötkor a Mikulás felkapcsolta a tízezer ledből álló fénysort, a parkba érkezők pedig forró csokit és teát kaptak, míg a gyerekeket a nagyszakállú ajándékozta meg.

Advent második vasárnapján a reményt szimbolizáló gyertyát Mező István református főlelkész gyújtotta meg a város adventi koszorúján Jászberényben. Az ünnepségen a Kossuth Népdalkör lélekerősítő énekei csendültek fel. Az adventi forgatagba megérkezett a Mikulás is, aki jókívánságokkal köszöntötte a jászberényieket.

Forrás: Pesti József

A programsorozatot Játékos Nap, Családi Matiné gazdagította. A Roomli-kreatív pont mesekuckóval, karikatúra készítéssel várta az érdeklőket. Az ünnepi pódiumon Rákász Gergely orgonista Beteljesült ünnep című különleges látványkoncertjével varázsolta el a közönséget.

Az ünnepségen a Kossuth Népdalkör is fellépett

Forrás: Pesti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában