Közös tárlat

2021.12.30. 15:42

Rendhagyó kiállítás nyílik a szolnoki múzeumban

A kiállítás a Protokoll és diplomácia címet viseli.

Hartai Gergely

Január 10-étől a Damjanich János Múzeum ad majd otthont a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) és a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) közös tárlatának, a Protokoll és diplomácia című kiállításnak – tájékoztatta hírportálunkat az intézmény kommunikációs munkatársa. Ádám Adrienn közölte: a fővárosban, majd Hatvanban nagy érdeklődés övezte protokoll- és diplomáciatörténeti vándorkiállítás nyolc szekcióban mutatja be az állami, a diplomáciai, a katonai, az egyházi, a sport és a budapesti főpolgármesteri hivatal protokollját. 

A szolnoki tárlat nagyban kiegészül a Jászkunság protokolláris értéktárgyaival, valamint a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis páratlan tárgyritkaságaival. 

– Hossó Nikoletta címzetes egyetemi docens, protokoll és nemzetközi kapcsolatok elemző, az NPRSZ alapító elnöke ötletgazdaként 2019 tavaszán kezdte meg a kiállítás koncepciójának megtervezését és a bemutatásra szánt műtárgyak gyűjtését dr. Török Róberttel, az MKVM igazgatójával – emlékeztetett Ádám Adrienn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában