Áprilisi legolvasottabb cikkek

2021.12.23. 14:44

Visszatekintés: tűz ütött ki egy tizedik emeleti szolnoki lakásban

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a híreket, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat áprilisban.

Szoljon.hu

Forrás: Mészáros János

Tűz ütött ki egy társasház egyik tizedik emeleti lakásában, Szolnokon, a Móra Ferenc úton április 16-án este. A tízemeletes lakóépület legfelső szintjén egy konyhában kapott lángra a gáztűzhelyen felejtett étel, mely következtében a konyha és a nappali kiégett. A lakás erkélyére menekülő férfit két rendőr mentette ki a helyiségből, miközben a tűzoltók megkezdték az épület oltását.

Szörnyű tragédia sújtott egy besenyszögi családot. Egy tizennégy és egy tizenöt éves lány maradt árván, a szülők koronavírus-fertőzésben hunytak el. A gépészmérnök édesapa március 11-én, míg a Hetényi Géza kórházban dolgozó ápolónő édesanya március 27-én vesztette életét. Páratlan összefogás indult a fiatalokért, a közösségi oldalon közzétett felhívásra rengetegen segítő szándékkal reagáltak.

Március elején jelentették be, hogy ismét Magyarországra érkezik a Google autója, az Utcakép nevű szolgáltatásuk aktualizálásához szükséges fotók elkészítése céljából. Az Apple szintén jelezte, hogy idén március és május között az ő kamerás autójuk is országunkba érkezik és földmérési tevékenységeket végeznek, illetve adatokat gyűjtenek az Apple Térképek fejlesztése és a Körbenézés funkció támogatása érdekében.

Fotó: Fábián Tamás

Kilencvenesztendős Bugatti újult meg a megyeszékhelyen élő Gergi Zoltán keze nyomán. A patinás autókülönlegességet néhány éve vásárolta meg Franciaországból Bács-Kiskun megyében élő tulajdonosa, majd Gergi Zoltánt és édesapját bízta meg a két világháború között készült járgány újjáépítésével. A lelkes páros több mint nyolc hónapot dolgozott az egyedi karosszériájú, látványos négykerekű kicsinosításán.

Fotó: Mészáros János

Április végén számoltunk be hírportálunkon arról, hogy május 1-jén nyitja meg kapuit az egykori Tüdőkórház helyén épült Ormos Imre park, mely egyszerre nyújt lehetőséget a sportolásra és a kikapcsolódásra is. A területen kondipark, futókör és kosárlabda pálya mellett játszótér készült a kilátogatóknak.

Forrás: Szoljon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában