Változás

2022.01.27. 06:30

A járványhelyzet miatt rendhagyóan alakulnak az idei Győrffy Napok Karcagon

A járvány miatt lemondtak a városi megméretésekről, csak az iskola tanulóinak tartanak tantárgyi és sportversenyeket.

Daróczi Erzsébet

A Györffy-szobor koszorúzása tavaly

Forrás: Archív/Daróczi Erzsébet

Rendhagyó lesz az idei Györffy Napok a Györffy István Katolikus Általános Iskolában – tudtuk meg Kovács Miklósné igazgatótól. A járvány miatt lemondtak a városi megméretésekről, csak az iskola tanulóinak tartanak tantárgyi és sportversenyeket. 

A program Györffy István születésnapjához kötődik, és február 11-én indul. Előző nap a Lázár Ervin Program keretében utaznak egy fővárosi színházi előadásra a nyolcadikosok. Előtte a Fiumei úti sírkertben megkoszorúzzák Györffy István síremlékét, ezzel is tisztelegve a jeles tudós előtt. Másnap az iskolában a diákönkormányzat emlékezik meg a névadó életéről és munkásságáról, majd tizenegy órakor a Múzeum parkban tartják a városi ünnepséget. A nap az iskolai könyvtárban a Nagykunsági Népművészek Egyesülete által felajánlott kiállítás megnyitójával zárul. A helytörténeti pályázatra is szép számban érkeztek pályázatok, ennek az zsűrizése már tart. Az eredményhirdetés is az ünnepi héten lesz. 

A járvány miatt a néptáncgálát később tartják, de egy összeállítás látható lesz az iskola honlapján az osztályok műsoraiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában