Döntés

2022.01.16. 10:25

Felkészült a vörös kódra a szolnoki hajléktalan ellátás

A szolnoki Humán Szolgáltató Központ a protokoll szerint már ősszel felkészült a tartós hidegre.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A tartós hideg miatt csütörtök este nyolc órától hétfő este nyolc óráig „vörös kódot" rendelt el az Alföldön, így megyénkben is az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A rendelet kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan, vagy bajba jutott emberek befogadását. A fedél nélkülieket ellátó szolnoki Humán Szolgáltató Központ a protokoll szerint már ősszel felkészült a tartós hidegre.

– Az előírt együttműködés az utcai szolgálat és a hajléktalan szálló között egyszerűen megvalósítható a szolgálat működésén belül. Rendszeres telefonos és személyes kapcsolatban áll a két terület egymással így folyamatosan friss információval rendelkezik az utcai szociális munkás a férőhelyszámról, és a szállón dolgozó kolléga az érkező igénybe vevőről. Az utcai szociális munkások még a szokásosnál is nagyobb odafigyeléssel járják a város főbb pontjait. Az éjjeli menedékhelyén, teltház esetén kibővített férőhelyekkel várjuk a rászorulókat – tájékoztatta hírportálunkat Hegyi Anita, a Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában