Támogatás

2022.01.24. 17:25

Látás- és hallássérültek kaptak pénzadományt Szolnokon

Az adományt az elnökök hétfőn vették át Hubai Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől, illetve Borbás Zoltán alelnöktől a megyeházán.

Kovács Berta

Az adományt Pályi Ferencné és Pesti Zoltánné vette át Hubai Imrétől és Borbás Zoltántól

Forrás: Nagy Balázs

Egyaránt 340 ezer forint adománnyal gazdagodott a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete és Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete vállalkozói adományoknak köszönhetően.

A megyei önkormányzat a pandémia időszakában nem tudta megrendezni múlt évi karácsonyi süteményvásárát, mellyel évek óra nemes ügyeket szolgáló szervezeteket, nehéz sorsú gyerekeket támogatott. 

A jószolgálati akcióról azonban nem mondtak le, ezúttal vállalkozóktól gyűjtöttek pénzadományokat. 

A befolyt összegből pedig egyenlő arányban részesült a látássérültek és a hallássérültek megyei szervezete. Az adományt az elnökök hétfőn vették át Hubai Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől, illetve Borbás Zoltán alelnöktől a megyeházán.

– Köszönet azoknak, akik a felajánlásokat biztosították, de köszönet azoknak a szervezeteknek is, melyek a megyében a fogyatékkal élők, a látás- és hallássérültek mindennapi életét igyekszenek könnyebbé tenni – hangoztatta az eseményen Hubai Imre.

A kedvezményezettek az adományt szabadon felhasználhatják.

Pesti Zoltánné, a látássérült egyesület elnöke elmondta, a pénzösszeget hat nagy, éves rendezvényükre szeretnék fordítani: a Fények Vakondja irodalmi pályázatra, mely kapcsán kiadványt is terveznek, a 20. egészségnevelési napjukra, a Fehér bot napi rendezvényükre, valamint nőnapi, anyák napi és karácsonyi ünnepségükre.

Pályi Ferencné jeltolmács segítségével tudatta, hogy idén ősszel ünneplik a megyei szervezet 50 éves jubileumi évfordulóját, erre kívánják az adományt fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában