Jászkunság

2022.02.11. 17:00

Bemutatta jelöltjeit a Baloldali Szövetség

Szerdán tartottak erről sajtótájékoztatót.

P. Pusztai Nóra

A Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közösen indít jelölteket az április 3-i országgyűlési választásokon megyénkben is. Bencsik Mihály, a Munkáspárt megyei elnöke a helyi irodájukban tartott szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a jelöltek személyében megegyeztek. 

Így Jász-Nagykun Szolnok megye 1. választókerületében a Baloldali Szövetség jelöltjeként Németh Attilára, a 2. választókerületben Balogh Imrénére, a harmadikban Nagy Józsefre, míg a negyedikben Bencsik Mihályra lehet majd szavazni. 

– Történelmi intézmény alakult meg, a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom megalkotta az igazi Baloldali Szövetséget. Célunk a jóléti szocializmus, amiben elengedhetetlennek tartjuk a drasztikus béremeléseket, ideértve a nettó 250 ezer forintos minimálbért. De a legkisebb öregségi nyugdíj sem lehet kevesebb mint havi százötvenezer forint, hiszen kötelességünk a nyugdíjasainkat anyagi biztonságban tudni – emelte ki ezt a célkitűzésüket a szerdai sajtótájékoztatón Németh Attila. 

A kádári időkhöz hasonló léptékű állami bérlakás­programot tervezünk, Szolnok megyében éves szinten háromezer ilyen lakás épülhetne, a városok mellett a kisebb településeket is beleértve

– taglalta. Mint az eseményen elhangzott, gondolnak az egészségügy reformjára, a mindenkire kiterjedő társadalombiztosításra, illetve az ingyenes, minőségi ellátásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában