Tiszaroff

2022.02.26. 11:25

Kiaknázná a turizmusban rejlő lehetőségeket a Tisza-parti falu

Kijelenthető, hogy Tiszaroff az elmúlt évek egyik nyertese, hiszen számos területen előre tudott lépni a település – köszönhetően a sikeres pályázatoknak és a kitartó munkának.

Ujvári L.

Illusztrációfotó/Shutterstock

A minap F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Vankóné Jekli Anikó vont mérleget a mögöttünk álló időszak eredményeiről, a zajló és az előkészítés alatt álló beruházásokról.

Épül és szépül Tiszaroff, annyi kisebb-nagyobb beruházás, fejlesztés történt a faluban az elmúlt években, hogy felsorolni is nehéz lenne, elsősorban a Magyar Falu Program és a Belügyminisztérium támogatásával

– mondta hírportálunknak a helyszíni bejáráson a honatya.

Öröm azt látni, hogy az utóbbi években Tiszaroff nagyon sokat fejlődött. Egyre több turista fedezi fel, a település pedig egyre jobban ki tudja használni a turizmusban és a földrajzi fekvésében rejlő lehetőségeket

– fűzte hozzá a Tisza-tó miniszteri biztosa.

Mint fogalmazott: Tiszaroff a Tisza virágoskertje. 

Ezzel összhangban egy új horgászturisztikai látogatóközpont épült tavaly a Tisza-parti községben, melyre több mint háromszázmillió forint támogatást nyertek. Új burkolatot kapott a Dózsa, az Aradi és a Temesvári utak egy-egy jelentős szakasza. Megújult az önkormányzati szolgálati lakás, és – szintén pályázati forrásból – új orvosi eszközöket, egészségügyi berendezéseket vásároltak. Tiszaroff egyedülálló méretű és sokrétű gépparkkal rendelkezik, több, a közterületek karbantartásához nélkülözhetetlen kisebb-nagyobb munkagépet és eszközt szereztek be az évek során. Emellett mára talán megszokott, mindennapos a megújult templomtorony látványa, pedig alig telt el néhány év azóta, hogy új tetőt és festést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában