Magyar Ápolók Napja

2022.02.22. 18:00

Köszöntötték az elhivatott ápolókat és orvosokat a Jászkunságban

Az országgyűlés 2014-ben nyilvánította február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává. Ebből az alkalomból megyénk kórházaiban is köszöntötték az elhivatott dolgozókat.

Daróczi E., Illés A.

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Karcagon F. Kovács Sándor térségi országgyűlési képviselő szólt elismeréssel a Kátai Gábor Kórházban dolgozók Covid idején végzett emberfeletti munkájáról.

Mint elmondta: a mai nap az ápolóké, mert ők azok, akik egész évben, nullától huszonnégy óráig értünk dolgoznak.

Nagyné László Erzsébet főigazgató is megköszönte az ápolók és orvosok magas szintű gyógyító munkáját, és jó egészséget kívánt mindannyiuknak. 

Ezután a kórház vezetése, a Magyar Ápolási Egyesület helyi vezetése és a Kátai Gábor Alapítvány nevében oklevelet vehettek át Halász Károlyné, Ölvedi Ilona és Derdáné Szentannai Tünde ápolók.

Az ünnepség keretében dr. Fazekas Gábor Gyula, az alapítvány elnöke vérnyomás- és vércukormérőket ajándékozott az intézménynek, ezzel is segítve az osztályokon folyó gyógyító munkát.

Jászberényben Pócs János térségi országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót, melyen emlékeztetett: a világjárvány miatt nehéz két éven vagyunk túl. Az egészségügyi dolgozók kiállták az idők próbáját, ezért ma nemcsak ápolókat ünneplünk, hanem hősöket és angyalokat – vélekedett. 

A tisztelet részünkről nemcsak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul. A kormány 2010-től kiemelten kezeli az egészségügyi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését. Ennek köszönhetően azóta hatezerrel nőtt az itthon dolgozó orvosok száma. Tudjuk, nem elég, de az elmúlt év soha nem látott mértékű orvosi béremelése is erről szólt. Csak az elmúlt négy évben átlagosan hetvenkét százalékkal nőtt az ápolók fizetése

– fűzte hozzá.

A politikus kiemelte: a baloldal miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy fizetőssé akarja tenni az egészségügyet, és be akarja zárni a vidéki kórházakat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában