Zajlanak az előkészületek

2022.02.01. 06:30

Közösséget építenek az ifjúsági klubban Mezőtúron

Ifjúsági klub nyílik Mezőtúron. A helyszín megvan, az előkészületek zajlanak, ebben a hónapban birtokba is vehetik a fiatalok a létesítményt, ahol kulturált körülmények között tölthetik el a szabadidejüket, és közösen szórakozhatnak.

Rimóczi Ágnes

Szűcs Dániel, a város alpolgármestere szívügyének tekinti az ifjúsági klub ügyét Fotó: Jenei József

– Először is hadd mondjam el, hogy milyen nagy öröm számomra, hogy sok pozitív visszajelzést kaptam a klub elindításával kapcsolatban – hangsúlyozta Szűcs Dániel.

A város alpolgármestere, mint a kezdeményezés ötletgazdája különösen szívügyének tekinti a klub létrehozását, amiről lelkesedése is tanúskodik.

Bevallom, különösen kedvesek nekem a klub szervezésével járó feladatok. Számomra nagyon fontos, hogy egy olyan helyet biztosítsunk a városban élő fiataloknak, ahol szervezett és kulturált körülmények között tudnak kikapcsolódni. Egy olyan klubhelyiséget szeretnénk megvalósítani, ahová a szülő nyugodtan engedi el a gyermekét, tudja, hogy ott közösségi felügyelet van, mégis mindenki jól érezheti magát

– számolt be a célokról az alpolgármester.

Szűcs Dániel kiemelte, hogy ez nem egy szórakozóhely lesz, hanem egy olyan klubszoba, ahol különböző játékok, beszélgetési lehetőség várja a fiatalokat. Mindennek megvalósítása érdekében egy sikeres pályázat segítségével új eszközöket, játékokat tudott vásárolni az önkormányzat.

A közösségi házban helyet kapó ifjúsági klubban csocsóasztal, léghoki, Xbox, Play Station és különböző társasjátékok lesznek, amiket használhatnak majd a fiatalok. Azt gondolom, mindenki talál majd érdeklődésének megfelelő eszközt

– mondta el a részletekkel kapcsolatban Szűcs Dániel alpolgármester.

Az első visszajelzések, ahogy az ötletgazda is kiemelte, pozitívak voltak, azóta már újabb elképzelések is felmerültek, többen jelezték például, hogy lehetnének tematikus hétvégék is a klubhelyiségben. Így szervezhetnek kulturális, könyvtári, hagyományőrző foglalkozásokat, vagy épp csocsó-, tánc- és karaokeversenyt is. Szűcs Dániel hozzátette, hogy a további tervek között felmerült, jó lenne a volt főiskola épületében egy ifjúsági házat létrehozni.

Kérdőíven kérik ki a véleményüket

Az ifjúsági klub tehát nemsokára megnyílik, de még lehet ötletelni ezzel kapcsolatban. Az önkormányzat számít a fiatalok véleményére, akiket a várost érintő, egyéb témákban is megszólít. Ennek érdekében készült egy kérdőív, amit a városvezetés reménye szerint minél többen kitöltenek majd. Ez elérhető lesz a város honlapján, papíralapon pedig többek között a Közösségi Ház portáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában