Misszió

2022.02.07. 11:25

Szandaszőlősre került az újabb ételdoboz

Rászoruló családok hétköznapjait szeretnék könnyebbé tenni a jótékonysági akcióval.

Mészáros Géza

Molnár Júlia és Valló Tamás gyakran helyeznek el ennivalót az ételdobozban Fotó: Mészáros Géza

A Széchenyi-lakótelep után immáron a megyeszékhely második legnépesebb városrészében, Szandaszőlősön is találunk már „Enni adok – Enni kapok ételdobozt”. Országos szinten ez a hatvanötödik ilyen. A Szolnok-Tisza Rotary Club kezelésében lévő és a Re-Formáló Egyesület által a Simon Ferenc úti központban, a Nap mint nap pékségnél kihelyezett élelmiszer-tároló kis szekrény a rászorulók mindennapi betevőjének elérésére szolgál. Valló Tamás, a pékség vezetője és Molnár Júlia, a Szolnok-Tisza RC alelnöke, az újabb helyi karitatív misszió ötletgazdái elmondták, a konyhakamraként funkcionáló ételdobozba bárki, naponta akár többször is elhelyezhet tartós élelmiszereket, a hátrányos helyzetű emberek pedig szükségletük szerint kivehetnek belőle bármit.

 

– A kisboltok vezetői a napi záráskor szembesülnek azzal, hogy vannak olyan termékeik, melyek szavatossági vagy fogyaszthatósági ideje hamarosan lejár. A friss pékárukból is megmaradnak portékák, melyek általában veszendőbe mennek.

A hulladékba dobás helyett hasznosabb és fontosabb, ha rászorulók életét segíthetjük az ételdoboz akcióval

– magyarázta kezdeményezésük lényegét Valló Tamás.

Molnár Júlia pedig hozzátette, jó volna, ha a mozgalomra nem telepedne rá a kapzsiság, hanem valódi jószolgálati küldetés lenne. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában