Elismerések

2022.03.06. 06:30

Jászkunsági vállalkozók is díjat vehettek át a VOSZ-tól

Három megyénkbeli is elismerést vehetett át csütörtökön a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) budapesti rendezvényén csütörtökön. A VOSZ immár 22. alkalommal tartotta meg a Vállalkozók napját.

Kovács Berta

Az eredetileg múlt év december elejére tervezett, de a járványhelyzet miatt elhalasztott esemény remek szervezéssel zajlott, mint dr. Lits József, megyei VOSZ-elnök megjegyezte, méltó volt Demján Sándor örökös VOSZ-elnök szellemiségéhez.

A rendezvényen jelen voltak a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók Nemzeti Fórumának képviselői is, leszámítva a kárpátaljai vállalkozókat, akik a háborús helyzet miatt voltak kénytelenek távol maradni.

Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy a szomszédban zajló háború hatásaitól minél inkább meg tudják védeni a gazdaság szereplőit.  

Eppel János, a VOSZ elnöke összefoglalta az elmúlt öt év történéseit, eredményeit, kiemelve, hogy a járvány jelentős kihívást hozott, a vállalkozások megmentése, majd újraindítása gazdaságtörténetileg is jelentős feladat volt.

Az eseményen számos elismerés talált gazdára. Az Év Vállalkozója Díjakat, miniszteri kitüntetéseket, valamint a VOSZ Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjakat  Varga Mihály és Eppel János, valamint dr. Lits József, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke (a VOSZ Jász-Nagykun-szolnok megyei elnöke) adta át.

Megyénkből Év Vállalkozója díjat kapott Kuti Mihály, a műszaki tevékenységet folytató jászberényi KÓD Kft. ügyvezetője és Hajdú János, az üléskárpitokat és autóüléseket gyártó szolnoki Startker Kft. cégvezetője. Vass Attila, a hagyományos és elektromos kerékpárok összeszerelésével foglalkozó tószegi ACCELL HUNLAND Kft. ügyvezetője pedig Magyar Gazdaságért Díjat vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában