Támogatás

2022.03.25. 16:00

Milliós támogatást kapott a vadászoktól a szolnoki Hetényi kórház gyermekosztálya

A társaság 2019-es évi megalapítása óta harmadik alkalommal segíti jelentős anyagi támogatással a megyei Hetényi Géza Kórházat az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Közhasznú Nonprofit Kft. Az adományátadás ünnepélyes keretek között zajlott az egészségügyi intézményben pénteken.

Mészáros Géza

Fotó: Nagy Balázs

Fejes László, az OJV ügyvezetője beszédében kiemelte, hogy a vadásztársadalom elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt. A tavaly december 27-én megyénkben rendezett jótékonysági vadászat során befolyt 1,6 millió forintnyi adomány átadásakor feladatként azt kérte a kórház vezetésétől, hogy minden egyes beteg gyermeket gyógyítsanak meg.

Dr. Retkes Tamás, a kórház csecsemő- és gyermekosztályának főorvos-vezetője elmondta, hogy a jószolgálati pénzből egy hiánypótló orvosi eszközt, egy, a koraszülöttektől a nagyobbacska gyermekekig minden korosztály számára rendkívül hasznos ultrahangfejet szereztek be.

Arról is beszámolt, hogy osztályukon évente közel kétezer beteg gyermeket kezelnek, jelenleg már ukrajnai menekült családból is vannak a Hetényi kórházban elhelyezett kiskorúak. Az osztályvezető főorvos az eseményen megjelent Piroska Miklós kórházi főigazgatóval és Szalay Ferenc polgármesterrel közösen egyhangúlag megköszönték a támogatást és ígérték, mindent megtesznek azért, hogy a megyei intézményből minden beteg gyermek gyógyultan távozzon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában