Költségvetés

2022.03.02. 06:30

Számottevő pénz jut idén fejlesztésre Martűn

Bizakodásra ad okot az idei költségvetés főösszege a tiszazugi városban. Az adatokat a januárban megtartott egyeztető tárgyalások után véglegesítettek.

P. Pusztai Nóra

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az intézmények működése biztosított, fejlődési lehetőségekhez forrást biztosítanak, tartalékot is képeznek. Martfű honlapján arról is beszámoltak, a huszonötezer fő alatti települések helyi iparűzési adó elvonás kompenzációját csak év közben, a konkrét összegek birtokában építik be a költségvetésbe.

A gyermekétkeztetés terén a rezsiköltségek emelkedésével, valamint az étkeztetett gyermekek létszámának növekedése miatt, az állami támogatás is magasabb lett az előző évhez képest.

A bölcsődei ellátás feladataira szintén magasabb támogatás érkezik az idén, ahogy az önkormányzat kulturális, a nyilvános könyvtári és közművelődési teendőkre is.

A költségvetés ebben az évben is gondos előrelátással készült Martfűn, a tartalékoknál jelentős összeg elkülönítésével. A nyolcszáz milliót meghaladó összegben komoly fejlesztési lehetőség mutatkozik, elsősorban négy kiemelt projekttel – a közvilágítás korszerűsítésével, új építési telkek és a Kövér majori Ipari Park közművesítésével, illetve az idősellátás fejlesztésével – foglalkoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában