Hosszútávú együttműködést tervez a két egyesület

2022.03.30. 11:37

Tavaszköszöntő ünnepséget tartottak Öcsödön

A Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület Érkeserűről fogadott vendégeket pénteken.

P. Pusztai Nóra

Fotó: P. Pusztai Nóra

Fotó: P. Pusztai Nóra

Társszervezetükkel sikeresen pályáztak a Nemzeti Együttmüködési Alapban, így számos közös programot szervezhettek. Tavaly augusztusban az öcsödiek utazhattak a Partiumba.

A napokban nagyszabású tavaszköszöntő programmal várták erdélyi vendégeiket.

Az estét a legkisebbek fergeteges dalos-táncos előadása nyitotta meg, melyen mindkét óvodánk gyermekei felléptek az erre az alkalomra készült piros és kék színű csinos ünneplőjükben. Tavaszi témájú játékos táncaik, dalaik óriási sikert arattak a zsúfolásig megtelt Művelődési Házban – mesélte Pasztelyékné Izbéki Róza, az egyesület elnöke.

 

Az iskolások a Kőleves című népmese előadásával készültek. A másodikos Zentai Zselyke népmesét mondott, magabiztos előadásában élvezhették a Nyelves királykisasszony történetét. Őt, a tízéves kárpátaljai Bereczky Anna éneke követte, aki családjával a háború elől menekülve néhány hete érkezett Nagymuzsalyról.

Zentai Zselyke Fotó: P. Pusztai Nóra

Az este folyamán Érkeserű Hagyományőrző Népdalköre is fellépett, akik vidám tavaszi népdalcsokrot hoztak magukkal, majd az Öcsödi Hagyományőrző Népdalkör bordalokkal szórakoztatta az érdeklődőket – említette meg az egyesület elnöke.

Érkeserű Hagyományőrző Népdalköre Fotó: P. Pusztai Nóra

A napot jó hangulatú beszélgetés, tervezgetés és közös vacsora zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában