Gondozási Központ

2022.04.05. 19:55

Kis kitérő után újra Kenderesen lett vezető Kuczeráné Sipos Judit

Január 3-a óta Kuczeráné Sipos Judit a kenderesi Gondozási Központ, Család és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője.

Daróczi Erzsébet

Kuczeráné Sipos Judit Fotó: Daróczi Erzsébet

– Én lehetőséget kerestem, a polgármester pedig megoldást, mert az előző vezető elment, ez a két dolog találkozott, így nevezett ki a képviselő-testület az intézmény élére – idézte fel hírportálunknak a vezető. 

 

– Örömmel jöttem vissza Kenderesre, korábban huszonegy évig voltam itt óvodavezető, majd Szajolban is, de dolgoztam a Karcagi Tankerületben és legutóbb a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Szakiskolájában kollégiumi nevelőként. Nagyon szerettem, de az élet úgy hozta, hogy váltani kellett. Ismerősök közé, ismerős környezetbe jöttem haza, bár az új feladat kihívás, hiszen sokkal többrétűbb, mint egy iskola. 

Itt a bölcsődésektől a szépkorúakig minden korosztállyal foglalkozunk. 

– Van házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, időskorúak nappali ellátása, családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás az intézményben, de hozzánk tartozik a mini bölcsőde és a központi konyha is, huszonnégy dolgozóval és négy közfoglalkoztatottal – sorolja az intézményvezető, aki reméli, a járványügyi szabályok enyhülésével az idősek nappali ellátását újra igénybe veszik a szépkorúak.

– Már négyen újrajöttek, de nagy szeretettel várjuk mindazokat, akik társaságra vágynak. A napokban felvettem a kapcsolatot Fodor Gusztáv tiszaszentimrei lelkésszel, akitől már kaptunk is ruhaadományt, illetve beszéltük arról, hogy később bútort is hoz a rászorulóknak. Megvan a kapcsolat a bánhalmai Fenyves Otthonnal és a Vöröskereszttel, szeretném folytatni az iskolával és az óvodával is, hiszen a szépkorúak örömmel, szeretettel várják a gyerekeket. Mi pedig a napközibe hívjuk őket, hiszen az egyedüllét helyett a klubban a napi kézműves és egyéb foglalkozásokon gyorsabban telik az idő – mondta Kuczeráné Sipos Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában