Galériával

2022.04.21. 12:00

Kossuth-díjat vehetett át a karcagi születésű Csikos Sándor

A Körömvirág együttes is köszöntötte a díjazottat.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A március 15-ei állami ünnepségen több évtizedes művészeti téren elért sikerei és Magyarország számára kivételesen értékes pályafutása elismeréseként Kossuth-díjat vett át a karcagi születésű Csikos Sándor – Érdemes és Kiváló művész – a debreceni Csokonai Színház színművésze, rendező, egyetemi tanár.
Ebből az alkalomból a Déryné Kulturális Központban köszöntötte őt szerda este az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester, és átadta Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász karcagi kun szobrát, valamint F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke is gratulált a művésznek, akinek életútját Kunné Nánási Mónika, a DKK mb. igazgatója méltatta. A színész meghatottan vette át az ajándékot és néhány Karcaghoz kötődő verssel köszönte meg azt. A Körömvirág együttes pedig Dalok a labdatérről című műsorával köszöntötte a díjazottat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában