Felújítás

2022.04.24. 13:34

Megszépült a városháza környéke Törökszentmiklóson

Az udvar felújításának részeként közösségi tereket alakítottak ki az emlékmű és a tűztorony környezetében.

Molnár-Révész Erika

Az Almásy-szobor talapzata már áll a városháza udvarán Fotó: Mészáros János

Tavaly augusztusban kezdődtek a városháza udvarának és környékének felújítási munkálatai Törökszentmiklóson.

– Az első ütemben a közművek felújítására és védelembe helyezésére került sor, majd elkészült a belső út, valamint a parkolók. Ezeket a munkákat az önkormányzat saját forrásból finanszírozta. Az udvar felújításának részeként uniós forrás bevonásával közösségi tereket alakítottunk ki az emlékmű és a tűztorony környezetében – tájékoztatta hírportálunkat Marsi Péter, a városfejlesztési osztály vezetője. 

Hozzátette, az infrastruktúra kiépítését követően idén tavasszal a városháza udvarának zöldfelületei is megújultak, tucatnyi fát és több mint ezer cserjét telepítettek a területre.

A felújítás és a Törökszentmiklós 300 Emlékév részeként készül az az egész alakos bronzszobor, amely a város újraalapítóját, II. Almásy Jánost ábrázolja. Györfi Sándor Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása nyáron kerülhet ki a városháza megszépült udvarára. Almásy János emlékét egyébként egy mellszobor is őrzi a város főterén. Kligl Sándor alkotását 2014-ben adták át. Az egykori grófot és és jászkun főkapitányt Törökszentmiklóson nagy tisztelet övezi, hiszen a török dúlást követően, az ezerhétszázas években a település újjáalapításának vezéralakja volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában