Rendezvény

2022.04.22. 10:00

Több távon indul idén a jászberényi Zagyva-Hajta túra

A jelentkezők ezúttal négy távon mérethetik meg magukat.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Május 7-én rendezik meg a XXXI. Zagyva-Hajta-Homok Gyalogos Teljesítmény- és Futótúrát Jászberényben. A több száz főt megmozgató program nem csak képességeink, határaink megismeréséről szól, hanem a természeti kincsekben gazdag terület felfedezéséről is. A jelentkezők ezúttal négy távon mérethetik meg magukat: a Zagyva menti séta túra tíz, a Zagyva-Bán hegy teljesítménytúra tizenhat, a Zagyva-Hajta teljesítmény- és futótúra huszonnyolc, a Zagyva-Hajta-Homok teljesítmény- és futótóra ötven kilométeres szakaszán. 

A rendezvény pályázati támogatásból valósul meg, ezért ingyenes, de online regisztrációhoz kötött. A nevezésről bővebb információ a város honlapján és az esemény közösségi oldalán olvasható.

Az indulók térképet és útvonalleírást kapnak, a túrán található ellenőrző pontokból néhány egyben frissítő pont is. A szintemelkedés minimális, a túrák dús fűvel benőtt réteken, ártéri erdőkben, homokos és földutakon haladnak. A szervezők terephez illó öltözéket és lábbelit javasolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában