Tájékoztatás

2022.05.14. 06:55

Az idei év feladatairól is beszámoltak a törökszentmiklósi polgárőrök közgyűlésén

A közgyűlésen szó volt a tagtoborzás fontosságáról, és a pályázati lehetőségek kiaknázásáról.

Molnár-Révész Erika

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A napokban tartotta éves közgyűlését a Törökszentmiklós Városi Polgárőrség. Az eseményen Kolozsi József elnök ismertette a tavaly elért eredményeket, illetve az idei év feladatait. 

Eszerint 2021-ben 7805 órát töltöttek szolgálatban a törökszentmiklósi polgárőrök, ebből 1404-et külterületen. A rendőrséggel közösen 752 órát járőröztek, 86 esetben adtak jelzést, segítséget pedig 78 alkalommal nyújtottak. Két eltűnt személy felkutatásában segédkeztek, a Szomszédok Egymásért Mozgalomba bevont ingatlanok száma pedig 1514 volt. 

Az idei esztendő feladatai között szó esett a tagtoborzás fontosságáról, valamint a pályázati lehetőségek kiaknázásáról. 

– Reggelenként, az iskolakezdés előtt továbbra is biztosítjuk a Kossuth utca és az Almásy út sarkán lévő zebránál a gyermekek biztonságos átkelését, a környezetvédelmet illetően közreműködünk a TeSzedd! mozgalomban és segítséget nyújtunk az önkormányzat által szervezett hulladékkommandó akcióban is – sorolta a feladatokat az elnök. 

Kolozsi József hozzátette: folytatják a Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek elnevezésű programjukat, erősíteniük kell a külterületi bűnmegelőzési szolgálatokat, továbbá célul tűzte ki a szolgálati órák számának növelését is. 

A közgyűlésen elhangzott: a polgárőrök bekapcsolódtak a déli határvédelembe is. Ketten április 16–24. között teljesítettek szolgálatot, hárman pedig május 27-étől június 3-áig járőröznek majd a déli határnál – már szervezés alatt áll a június végi szolgálat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában