Siker

2022.05.05. 06:50

Díjjal jutalmazták a szolnoki polgárőr pályázatát

Dr. Hanga Valéria a szervezet tevékenységével kapcsolatos javaslatokat is tett dolgozatában.

Rimóczi Ágnes

Dr. Hanga Valériának dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át az elismerést Beküldött fotó

– Megdöbbentő, meglehetősen éles, olykor már-már életveszélyes helyzetbe kerültünk, amikor a polgárőrtársaimmal a délvidéki határon teljesítettünk szolgálatot. Ezekről is írtam a pályázatomban, és azon tapasztalatok alapján javaslatokat tettem azzal kapcsolatban, miként lehetne egyértelműsíteni a szerepünket, nekünk, polgárőröknek, akik tevékenységünk során, ahogy a dolgozatom címe mutatja: „éles bevetésen, arctalan háborúban” vagyunk – foglalta össze dr. Hanga Valéria. 

A Szolnoki Városi Polgárőr Egyesület tagja, sajtóreferense, jogásza ezen gondolatok mentén írta dolgozatát, mellyel sikeresen pályázott az Országos Polgárőr Szövetség által kiírt, „Polgárőrök a határvédelemben” című pályázatra. 

A kiírás célja az volt, hogy a polgárőrök véleménye, személyes tapasztalata és élménye alapján átfogó, reális képet kapjon az Országos Polgárőr Szövetség a polgárőrség határvédelemben betöltött szerepéről, munkájáról, az e területen dolgozók mindennapi életéről és a polgárőrség jövőbeni szerepéről.

Pályázhattak polgárőrök, vagy a határvédelmi területen szolgálatot teljesítő rendőrök, katonák, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem aktív jogviszonnyal rendelkező nappali és levelező hallgatói, a Rendészettudományi Doktori Iskola hallgatói. Konkrét esetek feldolgozása mellett készülhettek olyan pályamunkák is, amelyek a fenti kérdéskör elvi összefüggéseit, aktualitását és szükségességét tárgyalják. 

– A polgárőrök munkái közül az enyémet második díjjal jutalmazták, ami nagy öröm számomra és bevallom, büszke is vagyok. Javaslataimban utaltam a polgárőrtörvény módosítására, a szolgálatok szabályozására, a polgárőrök esetleges oktatására. 
Örülök, hogy mindezt értékelte a dr. Besenyei Lajos elnök vezette OPSZ Tudományos Tanács – mondta el dr. Hanga Valéria, aki a városi „polgárőrködés” mellett a megyei polgárőrszövetség felügyelőbizottságának elnökeként is tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában