Számadás

2022.05.31. 16:38

Fegyelmezetten gazdálkodott tavaly Rákóczifalva

Elfogadták a város múlt évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját

Kovács Berta

Rákóczifalva Fotós: Nagy Balázs

A város kép­viselő-testülete csütörtök esti ülésén – egyéb napirendi pontok mellett – elfogadta a tavalyi év pénzügyi, gazdálkodási beszámolóját, mely azt mutatja, hogy a település a szigorú pénzgazdálkodásnak köszönhetően feszültségektől mentesen tudott gazdálkodni az elmúlt évben.

Dr. Túróczi Imre polgármestertől megtudtuk, a tervezett éves bevétel kilencvenkilenc százalékra teljesült és egymilliárd-háromszáznegyvenegymillió forintban realizálódott.

A kiadások összege egymilliárd-kétszáznyolcvannyolcmillió forint volt, ami a tervhez képest mintegy kilencvenöt százalékos teljesítést jelent. A működés mellett sikerült beruházásokat végrehajtani száznegyvenhárommillió forint, valamint felújításokat elvégezni mintegy négyszázhatvanötmillió forint értékben.

Az önkormányzat nyereséges gazdálkodása mellett a település vagyona is érzékelhetően gyarapodott. A korábban megkezdett beruházások, felújítások lezárultak, ebben az évben pedig új fejlesztések várhatók az ötezer-háromszáz lelkes kis­városban. Kovács Berta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában