Centrum Kavalkád

2022.05.12. 10:50

Különféle szakmákba kóstolhatnak bele a diákok Szolnokon

A Centrum Kavalkád a szakképző intézményekben tanulható szakmákat, foglalkozásokat mutatja be interaktív formában.

Köllő Judit

Fotó: Illusztráció/Nagy Balázs

Ismét elindult a Centrum Kavalkád a Szolnoki Szakképzési Centrum szervezésében, melynek keretében különböző szakmákkal ismertetik meg a fiatalokat. 

– Szakképző intézményként úgy érezzük, felelősséggel tartozunk azért, hogy alternatívákat kínáljunk a pályaválasztás előtt álló fiataloknak – nyilatkozta hírportálunknak Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja. 

– Ezért minden tanévben tizenöt napot szánunk arra, hogy különböző kétkezi tevékenységekkel ismertessük meg a fiatalokat. A pályaorientációs napok mindig előre egyeztetett időpontokban zajlanak, aminek dátumai szinte már megteltek. 

A Centrum Kavalkád a szakképző intézményeinkben tanulható szakmákat, foglalkozásokat mutatja be interaktív formában.

– A rendezvényeken az elsősöktől kezdve a felsőbb osztályosokig mindenkit szívesen látnak, és olyan eszközöket adnak a kezükbe, amiken keresztül pontosabb képet kaphatnak az adott szakmáról. 

– Több helyszínen zajlanak az eseményeink – magyarázta a kancellár. 

– Az adott iskolában tantermeket rendezünk be, a különböző foglalkozásoknak teret engedve. Május közepén például a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába látogatunk. Az intézmény tortatermében a műszaki területtől a szolgáltatói szektorig számos eszközt kipróbálhatnak a diákok, ezáltal megismerve, hogy mi hogyan működik. Legyen szó akár a 3D-s nyomtatásról, az esztergálásról és marásról, vagy a különböző mechanikai dolgokon át az okosotthon bemutatásáig. Továbbá kipróbálhatják a csokiszökőkutat, egészséges gyümölcsleveket készíthetnek és filmeket nézhetnek a nekik szimpatikus szakmákról – tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában