Elismerés

2022.05.16. 11:25

Lór-Kerekes Ágnes új magasságokba repítette a kisúji Phoenix Vegyeskart

Kisújszállás kulturális életében odaadással és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenysége, a Phoenix Vegyeskarban végzett kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként az önkormányzat Arany János Pedagógiai, Kulturális és Művészeti Díjjal ismerte el Lór-Kerekes Ágnes karnagyot, akinek az irányításával a kórus még a lehetetlennek tűnő feladatokat is játszi könnyedséggel oldja meg.

Daróczi Erzsébet

Lór-Kerekes Ágnes a kisújszállási önkormányzat Arany János Pedagógiai, Kulturális és Művészeti Díjával Fotó: Daróczi Erzsébet

– A nevéhez hű, megújulni vágyó kórus vezetősége 2014 nyár végén keresett meg, hogy vállaljam el a Phoenix Vegyeskar vezetését, és vigyek új színeket a repertoárjukba. Bevallom, nem volt könnyű átvenni egy olyan énekkart, amit korábban elismert szakemberek vezettek, akik magasra tették a mércét a kórustagok, a szakma és a zeneszerető közösség szemében – idézte fel a kezdeteket Lór-Kerekes Ágnes, aki évekig dolgozott hegedű- és ének-zene tanárként, illetve vezeti a karcagi kórust is. Jelenleg civil területen dolgozik, de óraadóként továbbra is oktat a karcagi művészeti iskolában.

– Nyolc éve fiatalos lendülettel vágtam bele a kisújszállási kórusmunkába, és a tagok jól vették az „akadályokat”. Számtalan új művet sajátítottak el az irányításom alatt. Sokszor megkapom tőlük, hogy gyors a tempóm. „Már megint új művet tanulunk?” – szögezik nekem a kérdést, amire mindig azt felelem: „Teher alatt nő a pálma!” – mondta mosolyogva a karnagy, aki szeretne minél több zenei gyöngyszemet megtanítani velük a hazai és nemzetközi komoly és könnyedebb műfajok világából egyaránt. 

– A díj nagy megtiszteltetés számomra, de a kórus nélkül nem ment volna – jelentette ki határozottan a díjazott, aki ezúton is köszöni a kórusnak, hogy bíztak benne. 

– Azon leszek, hogy a jövőben is töretlen lelkesedéssel folytassam a munkát ezzel a csodás csapattal. Bízom benne, hogy az elmúlt időszakot hamar a hátunk mögött hagyjuk, és ismét újjáéled a kórus, mint az a bizonyos mondabeli főnixmadár. Köszönöm a családom és Kisújszállás támogatását!

A díj azt jelenti számomra, hogy folytatni tudtam a kiváló szakmai tudással rendelkező elődeim munkáját, ami nem sikerült volna támogatók és remek hangú lakosok nélkül.

– A kórus tagjai nem félnek a könnyűzenétől és a nehezebb ritmikájú dalok megtanulásától sem – árulta el a karnagy, aki zenetanárként pontosan tudja és érzi a kórus vegyes életkorából fakadó határokat. 

A próbákon és a fellépéseken megértéssel és figyelemmel fordul a tagok felé, szakmailag, lelkileg is támogatja őket. Zeneszeretetével és humorával igyekszik mindenki számára örömmé varázsolni a közös munkát. Nagyon sokat készültek az elmúlt időszakban, hiszen a közeljövőben több fellépésük is lesz. Szentesen egyházi találkozón vesznek részt, Kisújszálláson a Térzene koncertsorozat keretében lépnek fel, de meghívást kaptak a Karcagi Birkafőző Fesztiválra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában