Beruházás

2022.05.04. 06:50

Minibölcsődével gazdagodik Tiszasas

Hamarosan gyerekzsivajjal telhet meg a kistelepülés vadonatúj intézménye.

P. Pusztai Nóra

Vágner István a beszerzett játékokat mutatja Fotó: P. Pusztai Nóra

Szerkezetileg elkészült az alig ezerlelkes tiszazugi település minibölcsődéje. Sorra érkeznek a bútorok és egyéb eszközök. A beruházásra 116 millió forintot nyert a falu, az épületre körülbelül 80 millió forintot költhettek. 

– Jó döntés volt a kivitelező kiválasztása, a megyében ez volt az első megbízatásuk. És bár az építőipar áremelkedése kedvezőtlenül alakult, mégis profi munkát végeztek. A napelemes rendszer biztosítja majd az áramot, a szigetelés miatt pedig alacsony fenntartási költségre számítunk – mutatott körbe Vágner István polgármester. 

A százhetvenöt négyzetméteres épületben a kiszolgálóhelyiségek mellett egy hatfős csoportszobát alakítottak ki.

– Sok eszköz és a bútorok egy része már megérkezett, a többit is a közeljövőben szállítják. 
Az előírások szerint válogattunk, a tárgyakra nyolcmillió forintot költöttünk – mondta a leendő öltözőben, és átirányított a csoportszobába, ahol hatalmas kupacokban álltak a játékok. 

Mire megnyitunk, minden megérkezik, amire szükség lehet. Az udvart még füvesítjük, már elkészítettük a homokozót – magyarázta. 

Jelenleg a működési engedélyhez szükséges hatósági ellenőrzéseket várják, a gyerekeket ősztől fogadhatják. 

Apró simítások vannak még hátra, egyebek mellett a hátsó kapunál a térkövet be kell söpörni. 
A tervek szerint az út melletti részt leaszfaltoznánk, és parkolókat alakítanánk ki, hogy az épületet száraz lábbal lehessen megközelíteni – utalt a jövő feladataira Vágner István polgármester.

Már akadnak jelentkezők

A tiszasasiak folyamatosan nyomon követték az építkezést, úgy tűnik népszerűvé válik a bölcsőde a településen.

– Már most is vannak jelentkezők és szakemberekből sincs hiány. Az állam két és fél dolgozó bérét finanszírozza, a működéshez három emberre van szükség, a különbözetet az önkormányzatnak kell kigazdálkodni – mondta Vágner István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában