Akció

2022.05.13. 15:17

Ötezernél is több csikkgyűjtő kapszulát osztottak szét Szolnokon

A megyeszékhelyen több ifjúsági szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Péntek délután Csikkmentes Szolnokért mozgalmat indított az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Zrt. A megyeszékhelyen több ifjúsági szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez, akik a belváros számos területén több mint 5000 csikkgyűjtő kapszulákat osztottak szét.

– A Csikkmentes Szolnokért elnevezésű kampányunk célja, hogy a csikk maradványokat megelőzzük és kellőképp tároljuk azokat – kezdte mondanivalóját Lits László, az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Zrt. ügyvezető igazgatója.

– Az általunk adományozott kapszulákba körülbelül 15 darab csikkmaradvány fér el, amelyet igazán kis helyen is tárolhatunk. Az elmúlt években egyre több ilyen fajta hulladékkal találkozhatunk a városban, amelyet munkatársaink 4 porszívóval igyekeznek összegyűjteni. Az NHSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy az évi 10 köbméter csikk hulladékot eltávolítsa a városból, azonban ehhez szükségünk van a magánszemélyek segítségére is. Ehhez igazán nagy segítség lehet ez a kis kapszula, mely szinte bárhol tárolható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában