Galériával / Videóval

2022.05.04. 13:30

Szolnokról ébresztettek Bochkorék

Szolnokról szólt a Retro Rádió szerdán reggel. A Bochkor turné... Szívesen! című roadshow harmadik állomása volt a megyeszékhely, a rádió két műsorvezetője, Bochkor Gábor és Lovász László a Hild téren találkozott a lelkes hallgatókkal és rajongókkal.

Rimóczi Ágnes

Lelkes rajongók várták Bochkor Gábort (jobbra) és Lovász Lászlót Fotó: Nagy Balázs

Az ébresztő műsor után nehezen engedték el a rádiósokat a rajongó hallgatók, akik ezúttal nézők is voltak. Bochkor Gábor és Lovász László lelkesedése is töretlen volt, szívesen dedikáltak és fotózkodtak a belvárosban állomásozó futurisztikus kapszulastúdiójuk előtt. Mint mondták, a budapesti stúdiómunkánál jóval mozgalmasabb, ezáltal fárasztóbb roadshow-k során annyi szeretetet és pozitív visszajelzést kapnak az emberektől, amit maguk is szeretnénk meghálálni.

– Brutális volt a mai nap – foglalta össze röviden Bochkor Gábor. – Így van, a szolnokiak lelkesedése frenetikus volt.

Hihetetlen, hogy mennyien kitartottak, sőt a reggelhez képest egyre többen lettek.

– Amikor kimentünk, tapsoltak, táncoltak, öröm volt velük lenni – erősítette meg kollégája, Lovász László.

– Valóban meglepő volt. Hiszen általában a reggeli műsor nem a legszerencsésebb, hiszen az emberek mennek munkába, iskolába, így csak pár percre állnak meg, és sietnek tovább. De most voltak arcok, akik végig itt voltak.

Még olyat is hallottam, hogy valaki szabit vett ki erre a napra

– mondta mosolyogva Bochkor Gábor.

Számukra ez óriási energiát ad. Mint elmondták, bár a rádiós műsorok manapság interaktívak, az sms-ek, közösségi média által, mégis nagy löketet ad, amikor maguk előtt látják az arcokat, a reakciókat a szemekben, azt, hogy hogyan reagálnak a hallgatók.

– A zenék alatt kimentünk, fotózkodtunk, szót váltottunk az emberekkel, ami nekünk is nagy élmény volt. Mert bár egy ilyen hét végére elfáradunk, a sok szeretetért, amit kapunk, igazán megéri – hangsúlyozták.

Ahogyan nagy szeretetet kaptak a Gál családnál is.

A turné idején minden állomáson a műsor előtti napon meglátogatják az egyik helyi rajongójukat, Szolnokon Gál Ferenc volt a szerencsés.

A férfi születésnapi meglepetésként „kapta” lányától a nagy találkozást, mely életre szóló élmény marad számára. Hasonlóképpen a radiósoknak is.

– Őrületes találkozás volt! Olyan volt, mintha barátokhoz érkeztünk volna és nem először. Órákon át beszélgettünk a teraszon, semmiféle feszengés nem volt, a végén még csocsóztunk is – mesélték.

Élmény tehát volt bőven. Ahogy a Hild térre kilátogatóknak a kedvelt rádiósaik ittléte jelentett feledhetetlen pillanatokat, Bockor Gábornak és Lovász Lászlónak is kedves emlékként marad meg a Tisza-parti megyeszékhely. Igaz, előbbinek már jóval korábbi emlékei is vannak Szolnokról.

– Én visszatérő szolnoki vagyok! A mobilstúdió előtt állók szinte mindannyian tudták, hogy nekem bizony szolnoki gyökereim vannak. Édesanyám szülei éltek is, akiknél sok időt töltöttem. Szinte minden nyáron jöttem és vakációztam.

Ó, de sokat úsztam és lubickoltam a Damjanich uszodában. Rengeteg szép emlékem van és egy nem annyira jó is: az egyik nyáron itt, Szolnokon vették ki a vakbelemet

– mesélt nevetve az emlékeiről Bockor Gábor.

 

A rádiósoknak ízlett a szolnoki isler

Bochkor Gábort és Lovász Lászlót a turné előző helyszínén békéscsabai kolbásszal lepte meg egy hallgatójuk. A híres csabai étel után, úgy gondoltuk, Szolnokon nem maradhat ki, hogy a rádiósok megkóstolják a szintén messze földön híres szolnoki habos islert. Bochkor Gábor számára nem volt ismeretlen az édesség, ám Lovász László újdonságként tekintett a kuriózumnak számító süteményre. Örömmel nyugtáztuk, hogy a szolnoki isler elnyerte tetszésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában