Alapkőletétel

2022.05.12. 21:29

Új épülettel bővül a bölcsőde Törökszentmiklóson

A projekt célja a meglévő férőhelyhiány és a várólisták csökkentése.

Szoljon.hu

Fotó: A Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat Facebook-oldala

Új épülettel bővül a törökszentmiklósi bölcsőde, melynek csütörtök délután tartották ünnepélyes alapkőletételét. A projekt célja a meglévő férőhelyhiány és a várólisták csökkentése, illetve a mai kornak megfelelő, modern gyermeknevelési környezet kialakítása.

Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán közölte, a fejlesztésnek köszönhetően a bölcsődében 52 új férőhely létesül, és további mintegy 17 fővel nő az intézmény humánerőforrás-kapacitása.

Az alapkőletételen jelen volt Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke is, aki beszédében elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében az elmúlt években több mint 6 milliárd 860 millió forint fejlesztési forrás érkezett a Jászkunságba bölcsődék építésére és felújítására. Ezt további 3 milliárd 277 millió forint értékű forrás egészítette ki, melyből óvoda fejlesztések valósultak meg.

Fotó: Herczeg Zsolt Facebook-oldala

Hozzátette, a Magyar Falu Program keretében 2019 és 2021 között több mint 385 millió forint fejlesztési forrást tudtak lehívni a települések óvodaudvarok felújítására, játszóterek, sporttermek és tornaszobák kialakítására, valamint óvodaépületek felújítására.

– Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az összesen több mint 10,5 milliárd forint a legjobb helyekre került, hiszen a legfiatalabbak, gyermekeink jólétét szolgálja, emellett pedig hozzájárul a kitűzött célhoz: a gyermeket nevelők munkavállalásának elősegítéséhez – mondta köszöntőjében Hubai Imre.

Fotó: Herczeg Zsolt Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában