Galériával

2022.06.28. 19:55

Az egészségügyi dolgozók példás helytállását köszönték meg Jászberényben

A Semmelweis-nap és az Ápolók Napja alkalmából köszöntötték a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház dolgozóit kedden a Déryné Rendezvényházban.

Illés Anita

Az eseményen számos kitüntető címet adtak át

Fotó: Pesti József

– A magyar egészségügy ünnepén végre meg tudunk állni és áttekinthetjük, hogy az elmúlt évben milyen csodák és nehézségek voltak az életünkben – mondta dr. Csiki Zoltán. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főigazgatója megnyitó beszédében az egészségügyi rendszer fejlesztésének irányairól is szólt. A megyei kórházintegráció keretein belül kiemelten fontos többek között a lakosságközeli ellátások biztosítása, a diagnosztikai eljárások és az egynapos ellátások folyamatos fejlesztése. 

Az esemény vendége volt dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is. 

– Semmelweis Ignác az egyik olyan magyar ember, akit világszerte ismernek. De nemcsak a történelemben vannak olyan orvosok, egészségügyi dolgozók, akikre büszkék lehetünk, hanem a mindennapjainkban is. Egy rendkívül kritikus helyzetben a magyar egészségügy bebizonyította, hogy jól teljesített, hiszen Magyarország az Európai Unión belül is a koronavírus-járvány ellen sikeresebben védekező országok közé tartozik – emelte ki köszöntőjében. 

Pócs János országgyűlési képviselő is méltatta az egészségügyi dolgozók helytállását, akik tudásukkal, szorgalmukkal és szeretetükkel nap mint nap életeket mentenek meg. 

Az ünnepi beszédek sorában dr. Bíró Attila osztályvezető főorvos felelevenítette Semmelweis Ignác munkásságát. 

Életútja arra kötelez minket, hogy gyógyító hivatásunk gyakorlása során az emberi élet szolgálata a legfontosabb

– tette hozzá. 

Nagypál Mónika főnővér pedig a hazai ápolástörténet egyik legfontosabb szereplőjére, Kossuth Zsuzsannára hívta fel a figyelmet.  

Az eseményen számos kitüntető címet adtak át. Kitartó és lelkiismeretes munkája elismeréseként Semmelweis-napi emlékérmet kapott dr. Dóka Andrea Lívia, Dobák Lúcia, Sas Erika, Lőrincz István, Nyíriné Farkas Ilona, Sipos Péterné, Tajtiné Debrei Mária, Katonáné Nyitrai Katalin, dr. Bíró Attila, Heringei Mihályné, Povedák Imréné. 

Életműdíjban részesült Szabóné Baráth Judit, a jászberényi kórház központi műtőjének munkatársa. Főigazgatói elismerésben részesült Országné Juhász Mariann, Farkas Orsolya, Farkas Béláné, dr. Szabó Katalin, Jávorcsik Imréné, Tóth Árpád Zoltán, Lukácsi Szabó Krisztina, Tóth Béláné. Főorvosi kinevezésben részesült dr. Bakki Edit és dr. Haness János. Az ünnepségen közreműködtek a Palotásy János Zeneiskola növendékei és a Jászság Népi Együttes táncosai.  

Dr. Rétvári Bence
Forrás: Pesti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában