Megméretés

2022.06.27. 14:58

Olasz versenyzők is érkeztek a szolnoki sakkversenyre

A Garden Hotel adott otthont a minap az első Szolnok Open Nemzetközi Sakkversenynek. A négynapos, Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) által kvalifikált programon ötvenkét játékos mérte össze tudását. Érkezett versenyző Romániából, Olaszországból, sőt, Mongóliából is.

Hartai Gergely

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára a versenyt, melyet várhatóan a jövő év januárjának végén, vagy február elején ismét megrendezünk

– közölte hírportálunkkal dr. Szalóki Árpád és Domán Ilona. 

A főszervezők közölték, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyéni Sakkbajnokságot a nemzetközi megméretés keretében tartották meg. 

E programon térségünk sakkozói vettek részt, ideértve az itt lakóhellyel rendelkező, a megye, illetve Abony csapataiban játszó, játékengedéllyel rendelkező játékosokat, vendégjátékosokat.

– Fontos célkitűzésünk, hogy a városban és a megyében egyaránt népszerűbbé tegyük a sakkot. Ennek érdekében szűkebb környezetünk diákjait is szeretnénk megszólítani. Bízunk benne, hogy a későbbiekben egyre többen érdeklődnek majd a sportág iránt – fogalmazott zárszavában dr. Szalóki Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában