Kunszentmárton

2022.07.30. 13:23

Az ételosztás mellett bútorok adományozását is koordinálja a civil társaság

Ruhák, bútorok találnak új gazdára a jóvoltukból, de támogatóik segítségével élelmiszert is juttatnak a családokhoz.

P. Pusztai Nóra

Furgonnal viszik a bútorokat a rászorulóknak Beküldött fotó

Folyamatosan dolgoznak a helyi Angyalszárny Civil társaság tagjai, hogy könnyebbé tegyék a Kunszentmártonban élő rászorulók életét. Ruhák, bútorok találnak új gazdára a jóvoltukból, de támogatóik segítségével élelmiszert is juttatnak a családokhoz. 

– Az ételosztás három formában jelenik meg. Már két éve minden csütörtökön egy család állandó felajánlásából tíz-tizenöt személynek jut melegétel. Mellettük helyi vendéglátók és magánszemélyek is hozzájárulnak munkánkhoz. Ezenfelül a Vöröskereszttel együttműködve heti két nap az egyik áruház adománya is a miénk, ez a Ne dobjuk ki az ennivalót! elnevezésű akció. Ilyenkor péksütemények, zöldség, gyümölcs, néha konzervek kerülnek hozzánk, ezeket is kioszthatjuk – tudtuk meg Jokity Zitától, a szervezet egyik mozgatórugójától.

A rászorulók száma egyre növekszik. 

– Van egy állandó, nehéz körülmények között élő kör, akikkel tartjuk a kapcsolatot. De a minap találkoztunk olyan családokkal, akik már most félnek a téltől. Bizalommal fordulnak hozzánk, de igyekszünk mi is folyamatosan figyelni. A Vöröskereszttel és a családsegítő központtal jó a kapcsolatunk – magyarázta. 

A négytagú társaságban Jokity Zita mellett Csató Erika, Szarka László és Sárközi György dolgozik. Legutóbb bútoradományozást szerveztek a tiszazugi városban.

– Tavaly háromszor is volt, idén ez az első alkalom, nehéz úgy összehozni, hogy minden stimmeljen. Az adományozó és a fogadó is otthon legyen, a szállításhoz szükséges furgont, a sofőrt és még a rakodóembereket is elintézzük. A leggyakoribb felajánlók magánszemélyek. Sajnos legtöbbször ha meghalt egy idősebb családtag, és a ház eladóvá válik, akkor keresnek minket, hogy a bútorokat elhozhatjuk. Helyben dolgozunk, de volt már rá példa, hogy Szolnokról vagy Cserkeszőlőről hoztunk – nem vittünk – egy „egész házat” – mondta. Hozzátette: aki szeretne bútort adományozni, azt megkérik, hogy fotózza le a tárgyakat, és az alapján keresnek megfelelő családot. 

Augusztusra egy pikniket is szerveznek, majd megkezdik a karácsonyi készülődést, a megszokott ruha- és ételosztást viszont időközben is megtartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában