Alakuló ülés

2022.07.21. 17:56

Megalakult az új képviselő-testület Jászárokszálláson

Megtartotta alakuló ülését csütörtök délután a jászárokszállási képviselő-testület a polgármesteri hivatal dísztermében. Elsőként Kovácsné Szabó Ildikó, a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettese ismertette, hogy a július harmadikai időközi önkormányzati választáson Antal Péterné Szerző Ildikó nyerte el a polgármesteri tisztséget. Megválasztott önkormányzati képviselők: Csomor János, Farkas Szilvia, Fehér Lászlóné, Gonda Csaba József, Kaszab Zsolt, Kubacsek József, Pető Judit és Szerző Csaba.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Kiemelt cél a költségvetés stabilitásának megőrzése 

A polgármester és a képviselők ünnepélyes eskütételét követően Antal Péterné Szerző Ildikó röviden ismertette programtervét. 

– Nagyon fontosnak tartom, hogy Jászárokszállás hagyományait és értékeit megőrizzük, az emberek biztonságosan és egészségesen éljenek a városban. Kiemelten szeretném kezelni a költségvetés stabilitásának megőrzését, hogy a város továbbra is rendelkezzen tartalékokkal – vázolta elképzeléseit, melyek között több olyan elem is van, melyek túlmutatnak az elkövetkezendő két éven. 

Az idei tervek között szerepel a megnyert, folyamatban lévő pályázatok, így a Torba dűlő, a piac beruházás és a kormányzati támogatásból megvalósuló 120 millió forintos úthálózat és járdafelújítás befejezése. 

A vagyonvédelem mellett fontos a pályázati lehetőségek kihasználása. Az előző testület által megszavazott, de az első félévben elmaradt fejlesztéseket, köztük a gyalogátkelő helyek kialakítását, a könyvtár akadálymentesítését és az önkormányzati járdaépítést átütemezve, a második félévben valósítjuk meg

 – részletezte a polgármester. 

A kiemelt célok között említette a Gyöngyös-patak medrének rendbetételét, a helyi általános iskola épületének felújítását és a strandfürdő fejlesztését is. Programjában a polgármester a szociális támogatások bővítését szintén megjelölte, a támogatási rendszer felülvizsgálata jelenleg folyamatban van. Fontosnak nevezte a sport támogatását, a turizmus és idegenforgalom fejlesztését, a közbiztonság erősítését, a városkártya bevezetését, valamint a környezetvédelmet is. Új alapokra helyezné a kommunikációt a képviselő-testülettel, a roma nemzetiségi önkormányzattal és az egyháztestülettel.  

Nem sikerült alpolgármestert választani 

A napirendi pontok sorában megszavazták a polgármester jogszabályban meghatározott illetményét (845.000 forint) és költségtérítését (126.750 forint). A városvezető Kaszab Zsolt képviselőt (Fidesz-KDNP) javasolta társadalmi megbízatású alpolgármesternek, ám a titkos szavazáson nem szerzett támogatást a testülettől. Az előzetes egyeztetésnek megfelelően a bizottsági struktúrában nem történt változás, a tanácskozáson bizottsági elnököket és tagokat választottak. A Jászárokszállási Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményi tanácsába Kubacsek Józsefet, a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium intézményi tanácsába pedig Pető Judit képviselőt delegálták. A Jászárokszállási Ifjúsági Tanácsba Farkas Szilviát, a bölcsőde és az „Apartmanház” érdekképviseleti fórumába pedig Fehér Lászlónét bízták meg képviselettel. Döntöttek Gergely Zoltán volt polgármester szabadságmegváltásáról is.  

Bizottságok: 

  • Pénzügyi és Városfejlesztési elnöke Pető Judit 
  • Oktatási, Sport és Ügyrendi Bizottság elnöke Gonda Csaba József 
  • Egészségügyi, Szociális és Családvédelmi bizottság Fehér Lászlóné 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában