Jászkunság

2022.08.09. 11:25

Drága mulatság idén a tanszerek beszerzése – megnéztük, mennyivel emelkedtek az árak

Közeleg a tanévkezdés, javában tart a tanszervásár a boltokban. Idén igen mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek, hiszen az infláció hatására „kilőttek” az árak. Az egykor ötven forintos füzeteket például ma már száz-százhúsz forintért lehet megvásárolni...

Köllő Judit

A szolnoki Pátria Papírboltban a füzetek a legkelendőbbek

Fotó: Nagy Balázs

Néhány hét múlva itt az iskola, ennek megfelelően már javában tart a tanszerek beszerzése. A szülők listával a kezükben érkeznek az üzletekbe, hogy megtöltsék kosarukat a szükséges papír-írószerekkel.

Idén azonban drágább mulatság a tanszerek beszerzése.

Körképünkből kiderül, van olyan bolt, ahol a tavalyi ötven forintos füzeteket ma már száz-százhúsz forintért szerezhetjük be...

A szolnoki Aranytoll tulajdonosa, Kissné Juhász Ildikó arról számolt be hírportálunknak, hogy idén mintegy ötven százalékkal növekedtek a papír-írószerárak.

– Évek óta igen népszerűek a mintás füzetek, azonban az árak emelkedése miatt a legtöbben az egyszerűbbeket választják – fejtette ki a tulajdonos. – Ezeket már kilencven-száz forint között megvásárolhatják. Ezzel szemben a mintásak kétszáz-ötszáz forint/darab közötti összegre tehetők.

Az árak emelkedése szinte az összes termékre érvényes, látványosan megemelkedett például a ragasztóstiftek ára is, hiszen ami tavaly még hatszáz forintba került, az most kilencszázötvenért kapható.

A szolnoki Pátria Papírboltban arról tájékoztatták hírportálunkat, leginkább a füzeteket keresik a vásárlók. Ezeket az áremelkedés ellenére is viszik.

– Boltunkban az áraink mintegy tíz százalékot emelkedtek, ez nagyrészt minden termékre vonatkozik. Könyvcsomagolási szolgáltatásunk továbbra is elérhető, illetve kedvezményes tanszervásárlási lehetőséget is biztosítunk a családoknak – mondta Tóthné Szilágyi Mária eladó.

Augusztus elején leginkább az általános iskolások, azon belül is az alsó tagozatos diákok szülei érkeznek hozzánk.

– Igen népszerűek a színes füzetek és az iskolatáskák, melyek a mai kornak megfelelő, látványos elemekkel vannak díszítve.

Néhány ezer forinttal többe kerülnek az iskolatáskák is

– A színes füzetek és az iskolatáskák árai leptek meg a legjobban. Sok füzet száz forinttal is megdrágult, egyes iskolatáskák pedig több ezerrel – fejtette ki hírportálunknak a szolnoki kétgyermekes édesanya, Juhász Ildikó. 

Ami tavaly még huszonötezer forintba került, idén huszonnyolc-harmincezer forintra tehető.

– Eddig egy helyről szereztük be az iskolai felszerelést, idén azonban attól a cégtől vesszük, ahol a legjobb ajánlatot kapjuk. Folyamatosan figyelem a boltok árait. Azt tapasztalom, hogy akár ötven forintos különbséggel is találkozhatunk. A kisfiam idén kezdi a harmadik osztályt, így például vízfestéket, ecseteket, gyurmát már nem kell beszereznünk, azonban például ceruzákat feltétlenül vennünk kell. Nagyobb gyermekem pedig idén lesz nyolcadikos, számára már nem annyira fontos, hogy a füzetek színesek legyenek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában