Galériával

2022.08.21. 08:00

Jászapáti díszpolgárává választották az Alkotmányvédelmi Hivatal volt vezetőjét

A Kisboldogasszony római katolikus templomban tartott szentmisével kezdődött az augusztus 20-ai ünnepség Jászapátin.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Az életet szimbolizáló új kenyeret Kocsis Sándor plébános szentelte fel. Pócs János térségi országgyűlési képviselő ünnepi beszéde után Farkas Ferenc polgármester és dr. Tajthy József, a Jászapáti Mi Városunk Alapítvány alapító tagja városi kitüntetéseket adott át. 

Idén a Jászapáti Városért díjat Borbás Ferenc, az emeritus jászkun főkapitánya kapta. A képviselő-testület posztumusz Jászapáti Városért díjjal emlékezett Kocsis Istvánnéra. Egészségügyi díjjal ismerték el Budai Istvánné nyugdíjas védőnő szolgálatát. 

A pedagógiai díjat Varga Lajosné, a közszolgálati elismerést Nyitrainé Kocsis Ilona, a vállalkozói díjat pedig Mihályiné Faragó Éva vehette át. Az Év tűzoltója kitüntetéssel Anderka Zoltánt jutalmazták, míg az Év polgárőre díjat Hanzel László érdemelte ki. 

A Jászapáti Mi Városunk Alapítvány által alapított „Elszármazottak Jászapátiért” díjat dr. Czifra György állatorvos, mikrobiológus kapta. A képviselő-testület a „Jászapáti Város Díszpolgára” címet dr. Balajti Lászlónak, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt vezetőjének adományozta. A Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség Szent Kamill díjjal jutalmazta Farkas Márk tehetséges fiatalt, aki zongora előadásával gazdagította az ünnepséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában