Galériával

2022.08.28. 17:28

Újra próbára tehették tudásukat a díjugratók Jászfényszarun

Vasárnap reggel rajtolt a nyolcadik díjugrató verseny Jászfényszarun, melyet az önkormányzat és a Fényszarui Ló-Barát Egyesület közösen szervezett a Pipacs utcai lovaspályán.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A családias hangulatú teljesítménypróbára nem csak a Jászságból, hanem az ország távoli pontjairól is érkeztek lovasok, akik felkészültségüknek megfelelően különböző versenyszámokban mérték össze tudásukat. A nyitott számban 90 centimétertől egészen 120 centiméter magasságig emelték a rudakat, míg a kezdőket 100 centiméter, az ifi korcsoportot 110 centiméter magas akadályok várták. A kezdő lovasok a 70-75, 80-85 és 90 centiméteres felkészítő versenyszámban tehették próbára tudásukat.

A versenybírák a ló és lovas együttes teljesítményét értékelték és ennek alapján díjazták a versenyzőket. Figyelembe vették többek között a ló ugrókészségét és –képességét, ügyességét, engedelmességét, valamint a versenyző lovaglótudását. A díjugrató megmérettetést kirakodóvásár, pónilovagoltatás, lovas kocsikázás és játszóház színesítette.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában