Galériával

2022.09.29. 12:03

A szakmák világába nyerhettek betekintést a szolnoki általános iskolások

Csütörtökön délelőtt megnyitotta kapuit a leendő középiskolások előtt a Centrum Kavalkád pályaorientációs rendezvény, ahol a Szolnoki Szakképzési Centrum intézményei előre egyeztetett időpontokban kitelepülnek a Szolnoki Tankerületi Központ általános iskoláiba.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Csütörtökön például a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskolában mutatták be képzéseket. Az elkövetkezendő napokban az 1-től 8. évfolyamig minden korosztálynak tartalmas elfoglaltságot nyújtanak, amely célja, hogy a műszaki és szolgáltatási területek mindennapi életünkben megjelenő tevékenységeit bemutassák a fiataloknak. A tanulók többek között kipróbálhatják a kiállított eszközöket, játékos formában bekapcsolódhatnak az egyéb folyamatokba, kísérletekbe és munkadarabokat készíthetnek. 

A felettébb részletes programot kiegészítik az egyes pályákról szóló filmvetítések, a Katonai Toborzó Iroda munkatársainak fegyverbemutatója, valamint a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pályaválasztással foglalkozó munkatársainak tanácsadása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában