Munkálatok

2022.09.29. 10:15

Elkezdődött a csatornázás második üteme Fegyverneken

Már dolgoznak a belvíz-elvezető hálózat kiépítésének második ütemén Fegyverneken, a munkálatok szerdán kezdődtek el a Petőfi Sándor úton. A fejlesztésre mintegy háromszázmillió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon az önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Beküldött fotó

A beruházás eredményeként Fegyverneken mintegy kétezer-ötszáz folyóméter belvízcsatorna épül meg.

–Ez a fejlesztés azért nagyon fontos, és kiemelt projekt, mert nagyobb esőzések idején a város mélyebben fekvő területének több utcáját veszélyeztetheti a belvíz. A mostani árokrendszer ugyanis nem alkalmas arra, hogy a nagy mennyiségű csapadékot elvezesse a befogadókba – hangsúlyozta Nardai Dániel projektmenedzser. Hozzátette, a korszerűtlen belvízelvezető rendszer következtében az elmúlt évtizedekben több esetben is rendkívül nagy károk keletkeztek, a védekezés költségei jelentősek voltak, ez a veszély a fejlesztéssel csökken.

Az érintett utcában a munkálatokkal a tervek szerint még októberben elkészülnek, majd még az idén a város főutcáján, a Szent Erzsébet út két szakaszán folytatódik a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában