Tájékoztatás

2022.09.02. 15:58

Pályafelújítás miatt a szolnoki vonalon is változik a menetrend

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

A Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között éjszakánként pályakarbantartást végeznek szeptember 19-ig – tájékoztatta hírportálunkat a MÁV Zrt.

A felsorolt vonatok helyett a Keleti és Kőbánya felső között pótlóbusz közlekedik:

  • a Keleti pályaudvarról Szolnokra 23:55-kor induló S60-as vonat (3388)
  • a Keleti pályaudvarról Nagykátára 0:55-kor induló S60-as vonat (3610)
  • a Szolnokról a Keleti pályaudvarra 21:19-kor és 22:19-kor induló S60-as vonat (3341, 3351)

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon szeptember 13-án és 14-én néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik, mert Hajdúhadház és Újfehértó, valamint Tuzsér és Záhony között pályakarbantartást végeznek. Tuzsér és Záhony között egyes vonatok helyett pótlóbusz közlekedik. 

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon szeptember 28-tól 30-ig és október 3-tól 9-ig néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik, mert Nyíregyháza és Sóstóhegy között pályakarbantartást végeznek.

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon október 7-ig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:40-kor induló 759-es számú Békés InterCity helyett Lőkösháza és Békéscsaba között, a délutáni Lőkösháza–Kétegyháza, illetve a Kétegyháza–Lőkösháza viszonylatú személyvonatok (7544, 7546, 7545, 7543, 7553) helyett teljes útvonalon pótlóbuszok közlekednek.

A 346-os és 347-es számú Dacia nemzetközi gyorsvonat kerülő úton, Biharkeresztesen át közlekedik. A kimaradó nemzetközi vonatok helyett Szolnok és Békéscsaba között 7440-es és 7449-es számú vonatok közlekednek.

A Szolnok–Szentes vonalon szeptember 6-án pályakarbantartást végeznek Tiszaföldvár és Kunszentmárton között, ezért a reggeli és kora délelőtti órákban Martfű és Kunszentmárton között pótlóbuszok szállítják az utasokat. 

A Szolnok–Szentes vonalon szeptember 26-án pályakarbantartást végeznek Tiszatenyő és Martfű között, ezért a délutáni és esti órákban Tiszatenyő és Martfű között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok a közút vonalvezetése miatt Kengyel megállóhely helyett a Dózsa Tsz. elágazás nevű Volánbusz megállóban állnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában