Galériával / Frissítve

2022.09.10. 19:23

Szolnoki Gulyásfesztivál: több mint kétszázezer forint gyűlt össze a kezelésekre

Huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a Szolnoki Gulyásfesztivált. A programot évről évre bővítik. Már pénteken izzottak a lángok a bográcsok alatt a Tiszaligetben. A Diákudvart és a tanulóknak szervezett főzőversenyt már reggel nyolc órakor megnyitották, délután a jótékonyságé volt a főszerep.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Táncház, katonai kiképzés, kézműves foglalkozások, környezetvédelmi vetélkedő várták a diákokat a 24. Szolnoki Gulyásfesztivál első napján. A csapatok a bogrács körül serénykedtek, a gyerekek leveszöldséget, krumplit pucoltak, a tapasztaltabbak a húsokat szelték. A közös munka meghozta gyümölcsét, gulyások készültek, melyek tálalásáról is gondoskodni kellett. A Szolnoki Tankerületi Központ kilenc intézményéből közel félezer diák ricsaja töltötte meg a Tiszaligetet. 

A délutáni órákban a jótékonysági főzőverseny is megkezdődött, melyhez határon túli vendégek is csatlakoztak. Hagyomány, hogy a pénteket nemes célnak szentelik a Gulyásfesztiválon. Idén minden megvásárolt gulyáslevessel az autóbalesetet szenvedett és azóta a talpra állásáért küzdő, tizennyolc éves, szolnoki Nagy Tamás gyógykezelését támogatták a vásárlók.

– Tamás 2022. februárjában szenvedett autóbalesetet, aminek következtében a nyaki C6-os csigolyája eltört. Júliusban engedték haza  a kórházból és azóta a gyógytorna és a terápiás kezelések teszik ki mindennapjait.

Mindeközben egy cél lebeg a szeme előtt: szeretne újra talpra állni, járni és sportolni, mint régen, hiszen 2015 óta vízilabdázik

– hangzott el a fiatalemberről.

A gyógyulását Márton Pál gyógymasszőr-mozgás-masszázs rehabilitációs terapeuta, gyógytornász, talpreflexológus segíti. Havonta öt napot tölt komplex kezelésen egy csepeli magánrendelőben. 

Minden eddiginél nagyobb összeg, több mint kétszázezer forint gyűlt össze a nemes célból.

A jótékonysági főzőverseny arany trófeáját a fehérváriak és a bükkszékiek nyerték el. A zsűri röviden úgy fogalmazott: minden étel jóízű volt, érezhetően fával szabad tűzön készültek.

A színpad táncosokkal népesült be. Megtartották ugyanis a II. Térségi Néptánctalálkozót, melynek házigazdája a Tisza Táncegyüttes volt. Kilenc csoport négy blokkban lépett fel, őket a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kalotaszeg előadása követte. Az estét a Stabil Frazír jó hangulatú koncertje zárta. 

A szombati napon a baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, családtagokból összeverődött csapatok gulyásai versenyeztek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában