Döntés

2022.10.20. 20:02

A beiskolázásról tart fórumot a szolnoki szakszolgálat

Nagyon fontos döntés egy család életében, amikor a gyermek, gyermekek iskolát kezd, kezdenek.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A döntés sokszor nem egyértelmű, a szülők olykor bizonytalanok, hogy a hatévesük könnyedén veszi-e majd az akadályokat, tudja-e teljesíteni a feladatokat elsőskén, vagy inkább maradjon még egy évet az óvodában. 

Az ezekkel kapcsolatos, felmerülő kérdésekre kaphattak választ az érdeklődő szülők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézményének minap megrendezett fórumán. Az eseményen Koczok Ágnes, igazgatóhelyettes, szakértői bizottságvezető beszélt a jelenlévőknek a jelenlegi beiskolázási rendszerről, a tankötelezettség hamarabbi kezdéséről és annak halasztásáról. Ahogy a szakember kiemelte, valóban nagyon fontos döntés, hiszen, ha nem megfelelő időben kezdi a gyerek az iskolát, az gondokat okozhat a későbbiekre nézve.

A fórumot, tekintettel a téma fontosságára, a héten újra megrendezik. Október 20-án délután négy órakor várják a szülőket, óvoda pedagógusokat és minden érdeklődőt a Baross út 11. szám alatti Fehér Ház második emeletén. Bejelentkezni a pedagógiai szakszolgálat elérhetőségein lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában