Fűtés

2022.10.24. 17:33

Hamarosan igényelhető a szociális tüzelő Cibakházán

Több mint kilencmillió forint értékű tüzelőt igényelhetnek a tiszazugi nagyközségben.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Megyei szinten is kiemelkedő, összesen több mint kilencmillió forint értékű tüzelőt igényelhetnek a tiszazugi nagyközségben.

– Van helye a faluban a szociális tüzelőnek, a rászorulók száma is igen magas. A jelenlegi körülmények között talán még nagyobb figyelemmel kell fordulni a szempontrendszer és az adható mennyiség felé. Az új rendelet hamarosan a testület elé kerül. Emellett azt szeretnénk elérni, hogy minden jogosult értesüljön a lehetőségről – tájékoztatta hírportálunkat Hegyes Zoltán polgármester.

– A szociális tüzelő szállításának díja az önkormányzatot terheli, ez az elmúlt évben kétmillió forint körüli összeg volt, a jelenlegi számítások szerint idén legalább három és fél millió forint lesz, ami jelentős emelkedés, ezzel is kalkulálnunk kell a kiadások között – magyarázta.

Tavaly még a saját fűtési támogatási programjuk is működött, ebből elsősorban azoknak jutott, akik a szociálisból elsősorban határidő túllépés miatt kimaradtak, idén viszont ilyen keret nem lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában